Persoonlijke Ont-wikkeling

Over ons

Leer hieronder onze persoonlijke ontwikkelingsverhalen in een notendop. Voor ons het geplante zaadje voor de Samen Jezelf Zijn community. 

C & A VERTICAL

Chungmei's ontwikkelingsreis

Op 26 jarige leeftijd hoorde ik op een netwerkbijeenkomst van communicatie professionals dat ik te jong zou zijn om als coach te werken. Ik had meer levenservaring nodig. Ik groeide op in een hardwerkende Chinese cultuur. Mijn opa gniffelde in zijn vuist bij het horen over mijn werk als coach en wat ik hierin tegenkwam. 

Ik werd niet ontvangen door mijn omgeving. De tegenstand die ik ontving ontketende een vuur in mij, een kettingreactie aan coaching opleidingen en cursussen volgde. Dit was mijn passie, dat liet ik niemand mij ontnemen. Uit leergierigheid, maar ook zeker vanuit een vechtersmentaliteit deed ik er alles aan om mijn coaching praktijk op te bouwen, terwijl ik fulltime werkte.

Pas door het ouderschap leerde ik te verstillen, om één te zijn met dat wat is. Een tweede geboorte volgde al snel, maar ditmaal digitaal. De facebookpagina hooggevoeligheid en intuïtie werd vanuit mijn praktijk de poort naar de buitenwereld.

Via social media deelde ik met plezier: werken vanuit wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik voor jou kan betekenen. De bewijsdrang sloeg als een jong groen blad om: de energie begon te stromen, het werken verliep moeiteloos. Deze omslag wens ik iedereen toe. 

Mijn innerlijk vuur doet haar werk nog steeds. Het culturele jasje waarmee ik ben geboren heb ik uitgedaan. De boodschap van mijn ziel gaat door alle lagen heen. Wie was ik voordat ik op aarde kwam? De persoon die ik nu ben en die nog steeds in ontwikkeling is. Het enige constante in het leven is verandering en dat we overgaan. Laten we meebewegen met de stroom, in verbinding staan en ondertussen volop genieten van het leven. 

Arnold's Ontwikkelingsreis

Mijn leven was perfect: had bijna mijn derde voedingsdiploma, naast al een master en een HBO. Leefde, gaf capoeira les, trainde 5x per week, had een relatie… alleen ik bleek geen superman te zijn. Mijn lijf en geest gaven op. Een burn-out van 5 jaar. 

Tijdens mijn tweede studie, Master in Voedingswetenschappen in Australië, ging ik behoorlijk over mijn grenzen. Nachten doorhalen, liters koffie, wat ik nooit dronk, alleen toen. Om te presenteren, om mijn ogen wakker te houden. Toch mijn studie gehaald tijd voor feest! O nee, toch niet, mijn moeder had borstkanker en ik ging zo snel mogelijk naar huis om daar te helpen. Na 3-4 maanden was het tijd om verder te gaan met mijn studie-plannen. Voeding en Diëtetiek! Voedingsexpert en geen diëtist zijn? Dat kan niet.

Studeren was mijn veilige haven. Ik vond het leuk, en ik had ondertussen in 2008 mijn Capoeira School gestart, gaf les, en was helemaal leuk. Helemaal perfect. Totdat ik fysieke klachten kreeg: immense continue hoofdpijn, pijn in mijn lichaam, intense vermoeidheid. Burn-out. Tijd om 100 stappen terug te nemen. Dat, was moeilijk. Via reiki, osteopathie, massages,  zocht ik de magische pil voor mijn heling. Nergens. Pas toen ik me liet coachen, naar de kern van mijn pijn ging, begon het echte loslaten. Steeds dieper, steeds meer hart minder hoofd. Via rebirthing, vuur- en bad-purificatie, energiek plantaardig eten ben ik nu een stuk blijer.